Savaitės pjūvis 2008-11-21 (video)

Būsimoji Vyriausybė gynybos reikmėms planuoja skirti 42 mln. litų mažiau, negu prašė Gedimino Kirkilo Vyriausybė, nors tai vis tiek 19 milijonų daugiau negu pernai. Ar šiomis krizės sąlygomis tai nesusilpnins mūsų ginkluotųjų pajėgų? Toks klausimas šventės išvakarėse pateikiamas Seimo narei ir būsimajai Krašto apsaugos ministrei Rasai Juknevičienei.

Stebint naujojo Seimo pirmojo naktinio posėdžio spektaklį, kilo klausimas: ar tai ne ženklas, kad šis parlamentas dar labiau sukompromituos tautos išrinktųjų vardą, kad vietoj efektyvios įstatymų priėmimo veiklos jis virs balaganu, o valdančioji koalicija iširs iki pirmo bulviasodžio? Apie tai bus kalbamasi su Žinių radijo apžvalgininku Aurimu Peredniu.

Praėjo 75-ri metai nuo tos dienas, kai Stalinas savo įsaku pradėjo baisų susidorojimą su ukrainiečiais – Didįjį badmetį, arba Holodomorą. Visą šią savaitę Ukrainoje vyksta renginiai tų laikų aukoms atminti, į kuriuos išvyksta ir Lietuvos Prezidentas V.Adamkus. Apie tai – laidos autoriaus Česlovo Iškausko komentaras.

Žiūrėkite!!!